Dnevno Sr4nj€
Pompozno napihovanje drobiža

Naslov je nameren, tako kot je nameren naslov tokratnega Žurnalovega članka. Ne vem, ali so novinarji plačani za izpast iz vlaka, ali pa dobijo bonus, če so besedila globoko neumna?

V primorskem Žurnalu24 izpostavljajo kako je Aspirin dražji na Obali v primerjavi z Ljubljano, vmes še omenijo, da žena od Averja ne more biti direktorica, ker ji Popovič ne dovoli. V redu, to je dejansko vest, ki se skriva v budalaščini pompoznega naslova. Verjetno se “Averjevi ne dovolijo na vrh” slabše bere kot pa “Aspirin je v Ljubljani cenejši" … Ampak potem bi se moral novinar vsaj potruditi in to pompanje pripeljati do vrhunca.

Namreč, naslov članka je povezan izključno z eno povedjo v uvodniku in malim boksom v članku, kjer piše, da je Aspirin za celih 5 centov (0,05 evra!) cenejši v Ljubljani v primerjavi z Izolo. Ma daj? So se slabo pogajali ali je razlog v temu, da Obalne lekarne razpolagajo s približno 100.000 morebitnimi odjemalci, medtem ko imajo ljubljanske ciljno publiko velikosti okoli 400.000 enot?

Matematika ni bila nikoli novinarska vrlina, logika pa tudi ne. Svečano postavljam to vest za današnjo “cazzato del giorno" ali po slovensko SRANJE DNEVA!

… seveda pa pričakujem, da bo Žurnal24 poleti objavil članek, da je ob morju sladoled dražji, kot pa ob jezeru, v jami ali na črpalki ob avtocesti …

(žurnalova vest bi bila brez aspirina čisto spodobno novinarsko delo)

  1. sranje posted this